FEM PÅ TOLV

MARKERING MOT MILITARISERING 11. juli kl 1155 – 1300 foran Stortinget

Kom på markering utenfor Stortinget  5 på 12 onsdag 11. juli!!! Oppfordringen  fra initiativtakerne Birgitte Grimstad og Ingeborg Breines går til alle fredsvenner i Oslo og omland som ikke har forlatt byen…Vi tar med parolen NORGE UT AV NATO.

Håper vi blir mange –
få med andre!

11. og 12. juli holder NATO toppmøte i Bryssel. Medlemslandene skal presses til å bruke to prosent av deres BNP til militært forsvar og til å godta stadig nye militærbaser. Spenning og polarisering styrkes og fiendebilder skjerpes, ikke minst rettet mot Russland.

Mange er redde for en slik utvikling. En rekke internasjonale organisasjoner har derfor gått sammen i aksjonen No to War – No to NATO.  De lager demonstrasjoner og holder møter for nedrustning og fred og mot et aggressivt og ekspanderende NATO.

Også i Norge er det grunn til uro. Vi har en sterkt forsvarstro regjering og en tidligere arbeiderpartistatsminister som leder i NATO. Lederne i nesten samtlige politiske parti gir uttrykk for sin tro på et sterkt militært forsvar. Vi kjøper fregatter og kampfly til milliardbeløp men har ikke råd til å opprettholde små skolekretser, lokale sykehus, lokalt politi eller styrke kunst- og kulturlivet. Vi tillater amerikanske etterretningsstasjoner, våpenlager og baser på norsk jord: Vardø, Værnes, Bardufoss, Rygge, Andenes, Fauske …Til høsten arrangeres tidenes største NATO øvelse i midt-Norge. 40 000 soldater fra 30 land og ca 140 fly og 70 krigsskip skal delta i Trident Juncture. Vi er redde for vår rolle i polariseringa mellom Vest og Øst og at det skal gjøre Norge til en slagmark.

Hva er det som gir sikkerhet og gjør oss trygge? Militæret kan verken løse klima- eller miljøkrisen, derimot er det den aller største forurenser. Militæret kan ikke få bort atomtrusselen eller løse konfliktene som oppstår ved stadig større ulikheter. Derfor vil vi flytte ressurser fra militært forsvar til forsvar av menneskeheten og vår unike planet. Vi tror på nødvendigheten av å bygge en trygg og tillitsfull verden. Bygge fredskultur og ikke-vold. Vi tror på dialogen og ønsker ikke å være del av en aggressiv forsvarspakt som er truende og forurensende og tar midler som trengs for å møte folks behov og ønsker. Derfor arrangere vi en freds- og anti-militaristisk markering foran Stortinget onsdag 11. juli kl. 1155.

Vi håper mange vil være med. Lag plakater! Vi jobber med tekster til plakater. Foreløpig har vi følgende forslag:

NEI TIL MILITARISERING AV NORGE

NATO UT AV NORGE

INGEN FREMMEDE TROPPER PÅ NORSK JORD

ALDRI MERE KRIG

NABOER SOM VENNER, IKKE FIENDER

NEI TIL KRIG – NEI TIL NATO

JA TIL FREDSKULTUR OG DIALOG

STOPP NATOS KRIGSØVELSE I NORGE

Beste hilsen
Ingeborg og Birgitte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..