Støtteuttalelse for Venezuela

Sikkerhetspolitisk rådgiver, John Bolton, har ved en «glipp» røpet at USA har planer om militær aksjon mot Venezuela. Norge ut av NATO vil på det sterkeste ta avstand fra utplassering av fem tusen amerikanske soldater i Colombia til eventuell bruk i operasjoner mot nabolandet.

Colombia er knyttet til NATO gjennom en omfattende partnerskapsavtale. NATO-land har ingen rett  til å delta i en krig på alle fronter – økonomisk, kampanjemessig og eventuelt militært mot Venezuela, som i likhet med resten av verden bør verges mot USAs aggresjon – enten den skjer direkte eller gjennom NATO-samarbeidet. Venezuela har aldri truet Norge eller noe annet land. Alle med rettsfølelse bør fordømme de folkerettstridige forsøkene fra USA på å velte den demokratisk valgte regjeringa i Venezuela! Herved oppfordres samtlige som slutter seg til Norge ut av NATO til i skrift/tale/handling arbeide for at folket i Venezuela selv får styre i eget land, uten noe som helst press utenfra.

På møtet i kjernegruppa i Noreg ut or Nato på kafé Noahs den 29.1 var ein samd om denne utsegna om Venezuela som ein ynskjer å gjera kjend for alle våre sympatisørar:

Etter at den nasjonale tryggingsrådgjevaren i USA, John Bolton, ved ein glipp har røpa militærplanar mot Venezuela,  vil ein  på det  sterkaste ta avstand frå plassering av fem tusen amerikanske soldatar til eventuell bruk i operasjonar mot Venezuela frå eit land (Colombia) som er knytt til NATO gjennom ein omfattande samarbeidsavtale. NATO-land må ikkje verta involverte i ein krig på alle frontar, økonomisk, kampanjemessig og eventuelt militært mot eit land som til likes med resten av verda bør haldast fri for USAs aggresjon direkte eller gjennom NATO-samarbeidet.  Venezuela har aldri skadd Noreg eller andre land, og alle rettenkjande menneske bør fordøma dei folkerettsstridige freistnadene som USA gjer på å velta regjeringa i landet.  Alle som er tilslutta NATO ut or Noreg, bør i skrift og tale og på alle akseptable vis freista å arbeida for at venezualarane sjølve får styra i eige land utan noko som helst press utanifrå.

I en så prekær tid som dette vil vi vise vår solidaritet til det venezuelanske folket, den bolivarianske prosessen og landets suverenitet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..