Kald skulder til Kaldt Svar!

Fra markeringen

Markering foran Stortinget fredag 18. mars kl 16.00

NATO skal klirra med våpen i så godt som heile Noreg under den såkalla øvinga Cold Response. Mesteparten av  aktiviteten skal gå føre seg i Nord-Noreg, irekna Porsangermoen ikkje langt frå den russiske grensa i tida midten av mars til førstninga av april. Med 35000 soldatar frå NATO-land og diverre også dei “nøytrale” Sverige og Finland er det den største troppekonsentrasjonen i  Noreg sidan 1980, og truleg den største i Nord-Noreg nokon gong. 

NATO er ein aggressiv militærorganisasjon som blant anna har  ført krig mot Jugoslavia og Libya utan sjølv å vera truga  og  utanfor det nordatlantiske området. Det er ingen garanti for at  ikkje NATO  kan driva øydeleggjande bombardement også mot austeuropeiske land som ikkje er medlemer av NATO. Dessutan har NATO gjevi seg rett til førstebruk av atomvåpen. 

Noreg må ikkje verta arena for noko krigskodespel, korkje kaldt eller varmt; Noreg må melda seg ut av NATO og ikkje tillata amerikanske basar på norsk jord. Vi er også mot all opprusting  i alle land og mot aukande profitt til våpen-produsentar og -eksportørar. 

VEL MØTT!

Arr: NKP      UK     Norge ut av NATO 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..