Aksjon mot Trident Juncture 18

Norge ut av NATO, Stopp NATO og Stopp militariseringa. Ingen amerikansk base på Værnes! mobiliserer mot den gigantiske NATO-øvelsen Trident Juncture 18 som er under forberedelse. Høsten 2018 skal minst 40.000 soldater øve i Midt-Norge på et tenkt angrep fra Russland. Dette vil øke spenningen i Norden i en allerede høyspent situasjon. Øvelsen vil bli møtt med en landsomfattende aksjon som blir lansert i Trondheim.

I Oslo arrangerer vi et åpent møte på Litteraturhuset 9. april kl 18.30: NATO-basen Norge  – oppmarsjområde for neste storkrig?

Innledere:
Jon Hellesnes, forfatter og filosof: Den farlege norske serviliteten overfor USA
Steinar Eraker, leder i Stopp NATO: Er det nå så farlig med Trident Juncture?
Ann May Aas, Rødt Moss og omegn:  Rygge flyplass i NATOs strategiplaner

Det er en klar forbindelse mellom NATO-øvelsen Trident Juncture 18, utstasjoneringen av US Marines på Værnes og Pentagons investeringer på Rygge flyplass. Alt er uttrykk for NATOs opprustning rettet mot Russland. Aksjonens siktemål er å få fram i lyset alle betenkelige sider av økt norsk integrasjon i USAs og NATOs militærstrategi: Norge som et oppmarsjområde for atomvåpenbasert militarisering, et oppsiktsvekkende brudd med norsk basepolitikk og dermed et økt spenningsnivå i Norden.

Initiativet har tilslutning fra fredsorganisasjoner, fagbevegelse og politiske grupperinger her i landet og i Norden for øvrig. Alle som ser alvoret og det urovekkende i disse planene får nå muligheten til å vise sin motstand og møte opp i Oslo eller på arrangementer i Trondheim, Bergen eller Stavanger. En aksjonsgruppe for Oslo og omegn vil bli dannet på møtet. Send oss en epost hvis du har lyst til å være med!

Arrangører: Norge ut av NATO, Stopp NATO, Internasjonal kvinneliga for fred og frihet/WILPF Norge, avd. Oslo og omland

De som ikke allerede har skrevet seg på vårt opprop, oppfordres til å gjøre dette!

Registrer deg også på epostlisten vår for å bli løpende orientert om møter og demonstrasjoner framover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s